Voor wie: ZorgBoergondisch biedt zinvolle dagbesteding aan volwassenen en ouderen met een hulpvraag.

Wij bieden een plek om de handen uit de mouwen te steken, je hoofd te legen en te genieten van alles om je heen. Ontspanning, positiviteit, respect, samenwerken en dagelijkse structuur vinden we belangrijk.

 

Werkzaamheden: Het verzorgen van de koeien, kalfjes en de kleine dieren zoals konijnen, hond en kippen. Verzorgen van de hokken van de dieren. Onderhouden van de moestuin. Erfonderhoud. Huishoudelijke klussen. Koken/bakken.

 

Open: 4 dagen per week op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 uur – 15.30 uur.
U bent welkom om 1,2, 3 of 4 dagen per week bij ons te komen voor dagbesteding. Graag kijken we samen met u, wat de mogelijkheden zijn.

Het vervoer kunnen we voor u verzorgen.

 

Groep: Op de maandag en vrijdag is er een grote groep van gemiddeld 11 personen en op de dinsdag en donderdag een kleinere groep van gemiddeld 6 personen.

 

Begeleiding: Manon (BIG nr:19063416930) is opgegroeid op een boerderij en heeft jaren in de zorg gewerkt als verpleegkundige en sociaal pedagogisch hulpverlener. Otto heeft de middelbare landbouwschool afgerond en is met zijn vader werkzaam op het melkveebedrijf. Samen met een klein team van dames met een zorgachtergrond en hart voor de zaak, zorgen we voor een mooie dag voor de deelnemers waarbij ‘Genieten bij de boer’ voorop staat.

 

Dagindeling:

08.30 – 09.30 uur Ophalen deelnemers
09.30 – 9.45u uur Inloop
09.45 – 10.15 uur Koffie/thee                                                                                          10.15 – 12.00 uur  Activiteit                                                                                                  12.00 – 13.00 uur Lunchen
13.00 – 13.30 uur Moment voor zichzelf. Mogelijkheid om te rusten in de rustkamer of verder met een activiteit/klus                                                                                            13.30 – 14.30 uur Activiteit
14.30 – 14.45 uur Opruimen                                                                                               14.45 – 15.15 uur Koffie/thee                                                                                                 15.15 – 15.30 uur Klaarmaken voor vertrek                                                                             Vanaf 15.30 uur   Deelnemers naar huis brengen

 

De lunch wordt door ons verzorgt. Tijdens de lunch en de koffiemomenten hebben we geregeld een heerlijke soep op tafel of bakken we iets lekkers. In de zomer en het najaar, streven we er naar om gebruik te maken van verse groente, fruit en kruiden uit de moestuin en boomgaard.

 

Financiering: De deelnemers die bij ZorgBoergondisch komen, hebben een indicatie bij de gemeente. U kunt denken aan WMO, WLZ of PGB.