Maïsdoolhof

Een dag vol plezier! Genieten van het buitenleven, heerlijk wandelend door het maïs, waarbij je zigzaggend verschillende vragen tegen komt en op zoek gaat naar…

Maak de dag compleet met een rondje langs de dieren, een bezoek aan de streekwinkel en strijk neer op de picknicktafels voor een boerenijsje, sap of koffie/thee met uitzicht op de landerijen.

Dit jaar staat in het teken van Lucky Luuk & Boer Otto Rinus de 3e die op zoek zijn naar de schat en daar hebben ze JOU hulp bij nodig!

Informatie maïsdoolhof

 

 • Openingstijden (vanaf 23 juli t/m medio september. Exacte data is afhankelijk van de groei van de mais):
  Maandag van 13.00u tot 15.30u
  Dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.30u tot 15.30u
  Woensdag en zondag gesloten
 • Aanmelden en start bij Smit Streekwinkel. Dit is via het erf, links, in de schuur. Volg bord Smit Streekwinkel.
 • Prijzen: €4,50 voor kinderen en volwassenen. Dit is incl. 1 presentje. Onder de 2 jaar is gratis. Het is mogelijk om te pinnen.
 • Er zijn twee routes te volgen:
  De Bingokaart route: voor kinderen van 2 t/m 6 jaar
  De Schatkaart route: voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder
 • Voor een aantrekkelijk schoolreis arrangement of uitje met BSO, kunt u contact opnemen.
 • Het is mogelijk om uw bezoek aan het maïsdoolhof te combineren met een bezoek aan de dierenweide en de winkel voor lokale streekproducten. Bij de dierenweide gelieve de regels te volgen voor het welzijn van u en de dieren. Zin in een versnapering? Er is op alle dagen sap, limonade, koffie, thee, boeren ijs verkrijgbaar en op de zaterdag ook Beemster kaas tosti’s.
 • Een deel van de tuin is alleen toegankelijk voor de cliënten en begeleiding van de zorgboerderij. Wilt u/je de rust van de cliënten respecteren? Dank alvast.

Er was eens….

een cowboy genaamd Lucky Luuk en een boer genaamd Otto Rinus de 3e. Zij woonden lang, lang geleden in het gebied rond Onderdijk, ook wel de ‘waterende eilanden’ genoemd. Lucky Luuk hopte met zijn paard van eiland naar eiland en boer Otto Rinus de 3e, had een klein boerderijtje met 3 koeien, een varken, wat kippen en klein landje waar hij kool op verbouwde.

Lucky Luuk vond op een dag tijdens een ritje van het 41e eiland naar het 42e, een fles met een brief er in. Flessenpost was in die tijd een handige manier van communiceren. Deze brief was alleen geen normale brief, maar 1 met informatie waar Lucky Luuk tot nu toe alleen nog maar van had gedroomd. Toevallig was Boer Otto Rinus de 3e die dag bezig op z’n landje en zag in de verte een juichende Lucky Luuk met in z’n hand de fles met brief. Voorzichtig sloop hij naar Lucky Luuk toe en confronteerde hij hem wat hij had gezien. Lucky Luuk kon er niet onderuit en heeft met Boer Otto afgesproken dat ze samen op zoek gaan naar de schat en de buit gaan delen. Ja ja, want de brief was geen brief, maar een schatkaart! Helaas is door het vele water, de schatkaart aangetast en mist een deel van de informatie. Help jij Lucky Luuk en Boer Otto Rinus de 3e met het zoeken naar het stukje informatie dat mist zodat de schat gevonden kan worden & nog belangrijker, open gemaakt kan worden?

Huisregels

Wanneer je Smit Streekwinkel & ZorgBoergondisch gaat bezoeken, vragen wij je te houden aan onze huisregels.

* Draag zorg voor de natuur

* Laat de mais en de maiskolfen met rust. Dit is namelijk in het najaar voer voor de koeien.

* Volg de aangegeven route en wijk niet af van de paden.

* Kinderen onder de 12 jaar alleen toegang met ouder of begeleider

* In de stal, weiland, en akker is het verboden te roken ivm brandgevaar. Peuken in de daarvoor bestemde potjes met zand.

* Wanneer de hekken voor het pad staan, dan is de boer bezig op de tractor en is het verboden om hier te lopen

* Het pad achter de stal is niet voor publiek ivm gevaar voor de rijdende tractor

* Honden zijn niet toegestaan

* Afval in de daarvoor in bestemde containers en niet in de natuur gooien

* Houd er rekening mee dat je op natuurpaden wandelt. Bij iets minder weer adviseren wij dan ook laarzen te dragen

* Het lopen van Smit Streekwinkel & ZorgBoergondisch – maisdoolhof gebeurt volledig op eigen risico