Wat een mooi & dynamisch jaar voor ZorgBoergondisch. In 2018 de ideeën op papier, begin 2019 gestart en nu op de goede weg.

In vogelvlucht:

In januari mogen we de eerste deelnemer verwelkomen op de boerderij. Een kijkje in (onze eigen) de keuken. De site gaat de lucht in. (Dank aan Zusje-van) Een mooie start!

Fijn contact met Landzijde. We starten met de bouw van de nieuwe schuur. Nieuwe deelnemers komen een kijkje nemen. Enthousiaste reacties! Wat een mooi compliment als men zegt dat men weer een doel voor ogen heeft en het gevoel heeft te leven.

Het voorjaar, de eerste blaadjes aan de bomen, jonge poesjes zijn geboren, kalfjes worden verwend met een aai over een kop, de koeien springen een gat in de lucht, harde werkers hebben de kas en een mooie pad naar de moestuin gerealiseerd.

Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de werkbeschrijving van ‘kwaliteit laat je zien’. (Onderdeel van het keurmerk) De eerste vrijwilliger start bij ZorgBoergondisch. Een fijne samenwerking!

Zomerzon, heerlijk genieten van verse aardbeien, buiten een glaasje sap drinken onder de parasol, de eerste groente oogsten uit de moestuin. Nieuwe deelnemers, een grotere groep. Gezellig!

Met het vallen van de blaadjes, moeten we helaas ook afscheid nemen van een deelnemer. Het gaat u goed. We hervatten de werkzaamheden op de boerderij. Kalfjes krijgen een heerlijk bedje van stro, de dieren worden gevoerd, even knuffelen met de kat, een vogelhuisje wordt gemaakt, een hek geschilderd en een warme kop thee met een boek. Na de komst van de nieuwe bus, krijgt hij een mooie restyling van Zusje-van. Heeft u/je hem al gespot?

Een mooi vooruitzicht in de winter: het 1 jarig bestaan. Een geslaagd feest! De nieuwe ruimte van de zorgboerderij is klaar. We verkassen van de keuken naar een plekje bij ‘het melkmeisje’. Uitzicht op de weilanden. Vogels en koeien spotten. In kerstsfeer. Kerstboom wordt opgetuigd, kerststukjes gemaakt, gezelligheid, een warme kop koffie en een kerstkransje.

Iedereen bedankt voor dit mooie jaar!

Op naar een nieuw jaar: ZorgBoergondisch, gezelligheid, mooie mensen, mooie verhalen, buiten genieten, tussen de weilanden en de dieren.

We wensen iedereen hele fijne feestdagen & een mooi 2020!